Hier ben ik alweer… deel II.
Tot en met heden heb ik zoveel gesolliciteerd en bijna kans gehad om nieuwe baan te vinden. Tja… vele teleurstellingen gehad, zeker na hele goede gesprekken gehad, toch afgewezen.

Mijn loopbaanbegeleidster stond tot nu achter mij en hielp mij heel goed om mij zo positief blijven te denken en door te zetten. Laatste tijd wordt het steeds spannender, want zij heeft veeel malen telefonisch contact gehad met bedrijven die ik leuk vonden en ze reageerde zo enthousiast en wilden mij zo graag aannemen, alleen NU NIET… tja… leuk om te horen, maar toch jammer dat ze niet kunnen zeggen zoals WANNEER kunnen ze mij aannemen?

Intussen run ik ook voor mijn eigen bedrijf, t.w. HS en het gaat prima, langzamerhand groeit het ook, zoals meer klanten krijgen.
Het is bedoeling dat ik in de toekomst 2 dagen voor mezelf ga werken en de rest bij vaste loondienst. Maar toch wie weet als mijn bedrijf toch zeer succesvol is, kan ik wel daar in fultime werken. Kijk maar naar mijn website HS en het is nog niet af… (hopelijk is mijn website wel voor de zomer van 2007 echt helemaal af).

Ik droomde al een tijdje om eigen bedrijfje te starten maar ik dacht dat het te risico was… Dankzij mijn vele vrienden en kennisen die mij achter staan, ze reageren zo enthousiast en dat ik in mijzelf moet geloven. Vooral mijn vrouw staat achter mij en zij is natuurlijk ook erg trots op mij. Door hun steun heb ik mijn bedrijf opgericht.

In het begin valt het niet mee, want je moet ook alles weten wat je moet doen, vooral belastingen (pfff…)… Gelukkig heb ik een vaste contactpersoon van Kamer van Koophandel en bij haar mag ik altijd terecht als ik twijfel of vragen heb. (dat doet KvK normaal gesproken niet, alleen bij afspraak en E. 30,00 per uur gesprek). Die vrouw van KvK heeft volle begrip voor mij en dat het voor mij zwaarder is om dit alles te begrijpen.

Bij de belastingsdienst kan ik niet mailen als ik iets wilde vragen, alleen TELEFONEREN! Heb ook gevraagd per brief of ze uitzondering wil maken dat ik persoonlijk e-mail adres van hen kan krijgen… Nee… helaas niet en ze geven zelfs geen antwoorden op mijn brief, alleen stuurde ze mij een dikke boek met alle moeilijke informaties daarin moet ik zelf opzoeken en bij twijfel kan ik naar de belastingsdienst bellen… Stom… stom…
Ik vind dat ze een uitzondering voor dove mensen moeten maken, toch?

Gelukkig heb ik nog een dove man gevonden die heel veel over belastingen voor bedrijven weet en bij hem kan ik ook terecht, dus communicatie is ook makkelijker… Maar toch… vind ik wel jammer van zo’n manier van de Belastingsdienst… waar betalen wij de belasting voor???

Deel III volgt nog (als ik een baan heb gevonden)