Ik ben Rob en 45 jaar. Sinds mijn geboorte ben ik doof. Al een tijdje ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en momenteel heb ik een vaste baan als all-round boekhouder. Sinds maart dit jaar is mijn afdeling naar Utrecht verhuisd, wat voor mij dagelijks ruim 3 uur pendelen tussen Haarlem en Utrecht betekent. Daarom op zoek naar een andere baan in eigen regio.

Een half jaar geleden liet ik me inschrijven bij het uitzendbureau Randstad als werkzoekende, voor hun ben ik een eerste dove cliënt. Randstad doet haar uiterste best om voor mij een passende baan te gaan zoeken, wat erg moeizaam gaat. Voor ons allemaal heel herkenbaar, de bedrijven zijn zo huiverig om een dove werknemer niet in dienst te gaan nemen. Na vele sollicitaties en enkele sollicitatiegesprekken heb ik nog steeds geen succes.

Op 27 augustus 2007 organiseerde Randstad een carrière event en ik ging persoonlijk naar toe. Er waren acht bekende bedrijven, zoals Rabobank, ABN Amro, KLM, SNS Reaal, etc. Ik nam een tolk NGT mee en ik heb daar veel goede contacten kunnen maken met de bedrijven. Ik realiseer mij goed, dat het alleen sollicitaties schrijven niet effectief genoeg werkt en jezelf laten zien heeft meest effect. Het netwerken dus, al heb je nog geen succes. Ik heb mij laten vertellen, dat ik echt op zoek ben naar een nieuwe uitdaging in de financiële sector.

Na het afloop van een carrière event ben ik in de wandelgang bij de vertegenwoordigers van de bedrijven gaan polsen. Het bleek dat ze door mijn komst met tolk NGT een andere beeld over Doven hebben gekregen. Een positief beeld dus! Ik zou alle dove/sh werkzoekers, jong en oud, aanraden om persoonlijk met de bedrijven te gaan praten. Laat jezelf zien en dat werkt. Een ding moet wel duidelijk zijn, niemand kan je garanderen dat je in 123 een baan kan krijgen.