Ik ben 33 jaar en sinds mijn geboorte ben ik doof. Ik woon samen met horende partner en ik heb een dochter 8 jaar ; wonend in Houten zuid. Vroeger heb ik op een dovenschool ( J.C. Ammanschool) gezeten en daarna zat ik bij A.G. bellschool in Amsterdam.

Na school ging ik werken bij Amev schoonmaakster GOM; daar heb ik 1 jaar gewerkt. Toen ging ik bij ik bejaardehuis werken, waarbij ik geluk heb gehad om snel baan te vinden. Daar werte ik als bejaardenhelpende en huishoudinghelpende. Dat was erg leuk werk en daar heb ik 12 en half jaar gewerkt

Later was ik ziek geworden door mijn pijnlijke schouder, rug en nek. Mijn klachten gaan nooit over en ik mis mijn werk erg. Normaal ben ik ’s morgens vrolijk en kon ik lekker naar mijn werk gaan en ik heb het erg leuk gehad.

Nu moet ik lang zoeken naar welke werk ik kan doen; dat weet ik niet wat ik kan helaas, want ik heb geen diploma. Voor de opleiding zou ik graag doen voor de kapper, bewaker of bloemen werk en die zulk werk niet te zwaar voor mij is.

Ik krijg maar probleem met mijn doofheid. Het lukt me niet om een baan te krijgen bij een horende bedrijf b.v kantoor met telefoon en bewaker (Dat soort werk zijn niet zwaar).

Vroeger was ik gezond en ik kon vaak aanwezig op mijn werk en ook heb ik leuke collega met wie ik veel goed contact heb en ook met de clienten. De clienten waren erg goed gehecht aan mij en ze waren vaak tevreden over mijn werk. Er waren nooit probleem met de clienten

Toen ik weg moest waren clienten verdrietig om mijn vertrek en ze willen mij terug hebben maar ik kan niet meer door mijn pijnlijke rug, nek en schouder dus ik ben echt verdrietig dat ik niet aan het werk kan. Zelfs met eenvoudig kantoorwerk (minder zwaar werk) is het niet mogelijk door mijn doofheid.