Hier het derde deel van mijn verhaal! Tja..tot en met heden heb ik nog steeds geen andere werkgever gevonden! bDDS uit Amsterdam (loopbaanbegeleidster) heeft mij heel veel geholpen en het blijft nog steeds moeilijk. Natuurlijk geef ik het niet op.

Intussen groeit mijn bedrijf toch steeds verder. Ik werk nu officieel 3 dagen in de week bij mijn loondienst in Breda en als het goed gaat met mijn bedrijf kan ik zelfs binnen halfjaar nog een dag minder werken of helemaal zelfs stoppen bij mijn werkgever in Breda.

Sinds maart 2008 heb ik nieuwe en VASTE klant gevonden waarbij ik 1 keer per week hele dag voor financiƫle administratie werken en het bevalt mij heel goed en het is ook heel leuk bedrijf. Als het bedrijf na september 2008 een subside verlening voor 4 jaar krijgt, kan ik meteen 2 dagen in de week voor deze bedrijf werken. Elke donderdagavond werk ik bij 2 winkels in Mijdrecht en Woerden en vrijdagochtend 3 winkels in Mijdrecht als interieurverzorger (schoonmaakwerkzaamheden). Vrijdagmiddag is een reserve dagdeel voor andere extra klussen, zoals schilder- en tuinwerkzaamheden (dus geen vaste opdrachten).

En wat ik nog graag wil vertellen… Veel vrienden/kennissen keken wel op toen ik ze vertelde dat ik ook paar winkels ging werken voor het schoonmaak. Ik zie aan hun ogen en ik weet wat ze denken “He? Ewoud als schoonmaker? Dat is toch dom werk?” Ach… het kan me echt niet schelen hoe ze over mij denken…In werkelijkheid heb ik echt plezier… zelfstandig werken en meer sociaal contact met mensen. Veel mensen die voorbij of in de winkel lopen, maken vaak praatje met mij en ziet ook aan mijn kleding dat ik voor mijn bedrijf werk. Nu kennen steeds meer bewoners van mijn woonplaats mij beter.

Ik ben ontzettend trots op mezelf wat ik tot nu heb bereikt… ondans mijn doofheid, durf ik toch mijn uitdaging aan. En vooral ook heel afwisselende baan, administratie, schoonmaak-, tuin- en schilderwerkzaamheden… er zijn nog veel meer werkzaamheden, kijk maar naar mijn website. Alleen ben ik de laatste tijd wel zo moe thuis, ik ben ook niet zo gauw vrolijk meer… dat is ook niet raar… ik heb thuis 2 jonge kinderen die natuurlijk ons aandacht nodig vragen, ik werk in Breda, lange reisafstand en voor mijn bedrijf werken en interne administratie, diverse actieviteiten voor mijn bedrijf, etc.

Gelukkig staat mijn lieve vrouw volledig achter mij, zij helpt mij voor fakturaties en ik weet dat er ooit goed zal komen, zeker als ik straks niet meer naar Breda hoeft. ff geduld… ik hou jullie op de hoogte… deel 4 komt nog.