Mijn naam is Tom Soetens en ik kom uit Eindhoven. Ik werk als een brood- en banketbakker. Met alle plezier heb ik 11 jaar lang mogen werken bij de bakkerij in Veldhoven.

Maar vanwege weinig sociaal leven, zocht ik eigenlijk naar een andere opleiding terwijl ik het eigenlijk nog steeds leuk vind om als banketbakker te werken. Op mijn oude werk kreeg ik maar drie keer per jaar vrij op vrijdags en zaterdags! De rest moet ik (als het kan) doordeweeks opmaken, maar na elf jaar gewerkt te hebben hou ik totaal 50 snipperdagen over. Daarom wilde ik ergens gaan werken zodat ik voldoende vrije dagen kan krijgen in een jaar, zoals gewoonlijk.

En met horende collega’s kan ik gelukkig wel omgaan, ze zijn leuke mensen. Daar heb ik niet zo veel problemen mee. Af en toe ben ik ook wel een beetje buitengesloten, maar dat heb je als een dove overal.

Na een paar beroepskeuzetest, en ook ondertussen solliciteren met CV naar allerlei bakkerijen; op zoek ben naar een nieuwe baan. Via mijn vriendin hoorde ik dat de bakkerij in Vught op zoek is naar personeel, dus zonder twijfels heb ik meteen gesolliciteerd! Ik werd al snel uitgenodigd voor een gesprek en na het gesprek mocht ik een dagje werken of het daar me wel echt bevalt. Bij zo’n baas krijg ik ook meer sociaal leven, waarmee het me goed bevalt. Zo vertelt hij mij ook dat ik nog een dove collega heb, dus daar ben ik zeer benieuwd.
Volgende week begin ik, mijn eerste werkdag!