Het eerste Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal kan nuttig zijn voor horende collega’s en werkgevers om beter te kunnen communiceren met doven en het is ook heel leuk om te leren. Er staan ook gebarentaal-woordjes over het werk; hiermee kunnen horende collega’s ook wat eenvoudige gebarentaal leren en met doven communiceren.

Op 8 oktober is het eerste exemplaar van het eerste Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal aan Minister Plasterk overhandigd.

Tijdens de presentatie is een introductie video getoond welke een korte impressie geeft van de totstandkoming van het Van Dale Basiswoordenboek Nederlandse Gebarentaal.

Het woordenboek bevat ruim 3000 standaard gebaren met illustraties. Het woordenboek is uniek: voor het eerst geeft een grote uitgever van woordenboeken een uitgebreid landelijke gebarenwoordenboek uit met gestandaardiseerde gebaren.

Het woordenboek is samengesteld door het Nederlands Gebarencentrum.

Onmisbaar voor iedereen die de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gebruikt: dove en slechthorende volwassenen, studenten, docenten en tolken NGT, ouders van dove kinderenen professionals.

Het woordenboek is in de boekhandel verkrijgbaar en het kan ook besteld worden via gebarencentrum.