Hallo allemaal, mijn naam is Remco Kapper en ik ben 35 jaar oud.

Ik ben vanaf mijn 4e levensjaar slechthorend en dit komt door een erfelijke aandoening. Ik heb mijn SH nooit als een beperking gezien en ik ben altijd bewust van mijn mogelijkheden en onmogelijkheden uitgegaan. Ik heb mij altijd in de horende wereld begeven en ik ben zo assertief geworden dat ik mensen dwing om met mij te communiceren en zelf doe ik daar ook moeite voor.
Ik ben van mening dat je zelf een heleboel kunt bereiken maar natuurlijk moet je mensen om je heen vinden die geloven in jou en je kwaliteiten.

Ik heb ook een lange weg moeten afleggen om te komen waar ik nu ben.
Dat is ook omdat ik eigenzinnig, eigenwijs maar vooral duidelijk en direct ben.
Ik heb naast mijn middelbare school diploma, ook een MEAO-opleiding Commerciële Dienstverlening, afgerond.

Hier heb ik echter nooit in gewerkt omdat mijn hart ligt bij het werken met mensen en samen met mensen. Ik werk nu dus in de Geestelijke Gezondheidszorg en daarnaast volg ik een opleiding tot Maatschappelijk Hulpverlener.

Ik heb tot nu toe alles bereikt zonder het gebruik van hulpmiddelen maar nu ben ik wel bezig om hulpmiddelen aan te schaffen mits zij mij wel een meerwaarde geven. Ik heb namelijk het gevoel dat dit niet altijd het geval is.
Ik gebruik nu een Smartlink + en ik wil kijken of ik aanpassingen zoals een alarmlamp, (tekst)telefoon en ringleiding op mijn werk kan laten aanbrengen.

Om te komen waar ik nu ben, heb ik 2 jaar in loopbaantraject gezeten via het GGMD en was ik ondanks alle adviezen (UWV enz.) vastbesloten om te werken in de gezondheidszorg en om daarnaast een opleiding te volgen.
Ik weet wat ik wil en wanneer anderen bij voorbaat zeggen dat het niet kan (Communicatief plus auditief en dan in de gezondheidszorg), dan zal ik juist laten zien dat het wel kan. Want wat is een beperking. Ik heb een beperking maar ik ben mijn beperking niet. Ik heb genoeg kwaliteiten en ik ken mijn eigen mogelijkheden en onmogelijkheden.

Gelukkig heb ik mijn werkgeefster kunnen overtuigen zonder al te veel moeite.
Zij is afgegaan op wie ik ben en op wat ik wil bereiken.
Zij zag geen moeilijkheden maar juist uitdagingen.
Ik ben zoals ik ben, ik ben assertief en ik heb zoveel zelfspot wat betreft mijn SH, dat niemand het moeilijk vindt om met mij om te gaan.
Er is wel gezegd, toen ik begon dat ik SH was maar verder wisten ze niet wat ik kon maar ik heb zoveel bereikt nu en dat is ondermeer dat ik SH ben maar dat ik zoveel meer te bieden heb. Ik heb het etiketje vol met kwaliteiten gekregen naast mijn SH.

Ook ik heb veel tegenwerking gehad van het UWV maar mijn werkgeefster heeft altijd geknokt voor mij en zij weet dat ik een beperking heb en dus ook dat ik niet altijd alles kan horen of dat ik iets niet meteen gehoord heb. Zij vragen dus altijd of ik dingen kan herhalen zodat zij ook weten dat ik het gehoord heb.
Ik ben mijzelf en ik werk met humor. Ik heb andere zintuigen erg ontwikkeld zodat mijn SH totaal niet meer opvalt. Er is een geweldig, goede wisselwerking ontstaan tussen mijn collega’s en de groep cliënten die ik begeleidt.
Natuurlijk heb ik het voordeel dat ik bij een betrekkelijk kleine organisatie werk maar ik geloof dat ik het overal kan maken en ook omdat ik overtuigd ben van mijzelf.

Tot slot wil ik zeggen dat ik slechthorend ben maar dat ik soms gewoon slecht hoor.