Ik ben Rashika en ben 24 jaar oud. Ik werk bij de Gemeente als secretaresse.
4 dagen in de week ben ik op kantoor te vinden. Daarnaast zit ik op school. Het is een bbl opleiding. Ik vind het erg leuk.

Nu heb ik dan wel zo af en toe wat problemen met mijn werk wat mijn gehoor betreft. Ondanks dat ben ik wel erg blij dat mijn collega’s mij hierin steunen.
Werkzaamheden bestaan uit: telefoneren, notuleren en heel veel op de PC. Telefoneren gaat erg goed met mijn gehoor, soms hoor ik het niet zo goed, dan geef ik het ook vaak aan.

Notuleren is het belangrijkste taak als secretaresse zijnde, en dat vind ik ook vaak erg moeilijk om te volgen. ik mis vaak dingen of hoor het voor de helft. Het onderwerp is soms ook lastig en dan begrijp ik het soms niet. Maar het begrijpen begint er wel steeds meer in te komen. Om even terug te gaan naar het gemis van belangrijke gesprekstoffen komt dan ook voor in het verslaglegging. Probeer ook vaak naar oplossingen te zoeken op internet want handig is. Ik heb kunnen afstemmen met mijn baas om een laptop (blindtypen) te gebruiken tijdens de vergaderingen zodat ik de monden kan blijven zien. Toch blijft het erg lastig.
Misschien hebben jullie nog tips? Of weten jullie misschien of er nog meer mogelijkheden zijn?
Ik wil graag mijn diploma halen en daarnaast heb ik erg naar mijn zin op mijn werk!