Ik wilde altijd graag iets in de Journalistiek doen. Ik heb daarvoor nog driekwart jaar de deeltijd opleiding Journalstiek gedaan. Omdat de groeps opdrachten mij niet goed afging ben ik destijds gestopt met die opleiding. Jaren later ben ik toen op vrijwillige basis gaan schrijven voor een wijkkrant in Zwolle. www.vinexpress.nl Op een gegeven moment kreeg ik een telefoontje met de volgende vraag: “We hebben gehoord dat je meer met schrijven wil doen? Geldt dat aanbod nog steeds.” Dit was naar aanleiding van het feit dat ik in 2010 tijdens de gemeente raads verkiezingen alle politieke partijen had gevraagd: vertel waarom de inwoners van onze wijk op uw partij zou moeten stemmen.

Ik mocht een presentatie geven van mijn artikelen bij de eindredacteur van De Peperbus. Ik kan mij goed herinneren dat de eindredacteur zei : “normaal laat ik sollicitanten altijd een proefstuk schrijven. Op basis van jouw presentatie neem ik je aan. Je hoeft geen proefstuk te schrijven” Zo kreeg ik een freelance contract van De Peperbus onderdeel van WEGENER MEDIA.

Ik heb drie jaar op freelance basis geschreven voor deze krant. Eén van de zaken waar ik toen over geschreven heb is over een stokdove organist. De man begeleidt met het orgel gewoon kerkdiensten. Hij hoort met zijn vingers. Heel bijzonder. Jammer genoeg kwam er een bezuinings ronde waardoor er geen plek meer was voor mij. Ik schrijf nog wel met mijn eigen blog.

Sinds kort heb ik weer opgepakt. Ik ben nog op zoek naar nieuwe onderwerpen over te schrijven. Tips zijn welkom.

www.harrybartelds.wordpress.com