Ik ben Emiel, zwaar slechthorend en 42 jaar oud. Ik kom uit Amsterdam en heb lang in Schagen gewoond. Vanaf 25 jaar ben ik verhuisd naar Oss en daarna naar Heesch. Ik woon 10 jaar met plezier in Heesch met mijn gezin, ik ben getrouwd en twee kinderen. Het zijn twee meiden van 10 en 8 jaar.

Ik heb veel opleidingen en cursus gevolgd: 1e, 2e automonteur, gevaarlijke stoffen van vrachtwagen en de techniek van vrachtwagens. Daarnaast heb ik voor veel verschillende bedrijven gewerkt zoals automonteur, vrachtwagenmonteur, hefttruckchauffeur en vrachtwagenchauffeur in Noord-Holland en Brabant. Maar ik was ongelukkig met al die banen, want ik had nooit een vaste aanstelling gekregen. De laatste twee jaar was ik werkloos en zat thuis van 2011 tot 2013. Gedurende deze twee jaar heb ik veel nagedacht om een eigen bedrijf te beginnen en veel gepraat met mijn vrouw en familie of het haalbaar is. Daarnaast heb ik geïnformeerd hoe je eigen bedrijf moet beginnen, en ook de financiën bekeken en wat ik moet doen als ik echt mijn eigen bedrijf heb. Uiteindelijk heb ik besloten om toch een eigen bedrijf te beginnen. In mei 2013 startte ik mijn eigen bedrijf Automonteur Garage de Mareé.

Hier heb ik 40 tot 50 uur per week gewerkt en het was niet alleen de sleutelen maar ook met de administratie en onderdelen zoeken en bestellen. Het bevalt het goed met werken. Ik werk met veel plezier. De garage De Mareé hoeft geen werkoverleg of vergadering te hebben omdat het eenmanszaak is. Ik maak veel gebruik van mijn mobiel met Whatsapp of sms’en voor klanten en om onderdelen te bestellen.

Hier heb ik geen hulp hoeven gebruiken van een loopbaanbegeleidster. Ik heb zelf het bedrijf opgestart en ben goed aan het runnen samen met mijn vrouw en mensen van de omgeving van Heesch en Oss.

Tips voor starters: Praat veel met ervaren mensen en laat je goed informeren, want er komt namelijk een hoop op je af.

Zie meer informatie over Garage de Mareé: www.garagedemaree.nl