Dit is een feestelijke maand voor mij, klinktprima bestaat namelijk twaalfeneenhalf jaar. Waarvan ik twee jaar een trotse zelfstanding ondernemer ben.

Het is een enorme verandering sinds 1 januari 2007. Ik begon met de website klinktprima als hobby en vrijwilliger. Sinds 2017 ben ik als zelfstandig ondernemer gaan werken. Het is zeker hard werken maar ik ben erg blij mee met wat ik nu aan het doen ben met mijn onderneming.

Dit jaar heb ik diverse leuke werkopdrachten kunnen doen, vooral met het geven van voorlichting, bijeenkomsten en workshops, in samenwerking met Werkpad en Grow2work. Bij Werkpad heb ik een leuke presentatie mogen geven aan een groep bedrijfsartsen om hen te leren over doofheid en mijn ervaringen als een dove. Ook heb ik samengewerkt met een collega bij een UWV evenement waar wij de medewerkers ondergedompeld hebben in de ervaring hoe het is om doof of slechthorend te zijn.

Een grote uitdaging waren een aantal bijeenkomsten voor de ‘Roadshow2Work’ die ik mocht verzorgen op een Kentalis school voor leerlingen van 16 tot 19 jaar oud. Het is de bedoeling om de leerlingen te leren en voorbereiden voor hun stappen naar de maatschappij en de arbeidsmarkt op. Zo behandel ik aantal aandachtspunten: samenwerking & communicatie, assertiviteit, werkhouding & verantwoordelijkheden en gesprekken met de werkgevers. Ook bespreken de leerlingen stage-ervaringen met elkaar: wat gaat goed en wat gaat minder.

Daarnaast ben ik ook een nieuwe samenwerking aangegaan met Ingeborg Spoor (coach en inspirator en bij Bezien) en we zijn volop onze nieuwe workshop ‘Trots’ aan het voorbereiden. Met deze workshop willen we de deelnemers (dove en slechthorende jongeren en volwassenen, werkgevers, etc. ) ‘empoweren’ en inspireren om hen zelfvertrouwen te geven. Hier kunnen ze zelf ontdekken wat ze willen en kunnen bereiken met hun doelen en wensen. Op die manier kunnen ze in actie komen voor het behalen van hun doelen door zich aan hun afspraken te houden. Bijvoorbeeld voor het ontmoeten van (nieuwe) mensen, het ontwikkelen van hun vaardigheden, en het creëren van hun kansen..

Ik ben zeker dubbel TROTS op het twaalfeneenhalf-jarige jubileum en op mijn onderneming klinktprima. Het is toch prachtig dat ik als een zelfstandige ondernemer kan werken met betaald droomwerk. Dit doe ik met alle plezier en passie.