De corona crisis heeft impact op ons allemaal; op de wereld en in Nederland. Het leven wordt opeens moeilijker, minder toegankelijker en minder vrij. Mensen worden geadviseerd om de richtlijnen van het RIVM en de overheid op te volgen. Het sluiten van aantal bedrijven en scholen maakt het ingewikkelder voor werkgevers, ouders, docenten en kinderen.

Net als iedereen, kon ik vorige maand in februari lekker aan het werken met jongeren, een dove klant, en het geven van gebarenlessen aan mijn collega’s. Ook heb ik workshop TROTS met ambulante begeleiders met plezier uitgevoerd. Wat is het een groot verschil met de huidige situatie, nu moeten de meesten van ons thuis blijven en uit de buurt van sociale contacten blijven.

Als ZZP’er raakt dit mij ook erg. Al mijn opdrachten zijn geannuleerd en ik zal geen of weinig inkomsten ontvangen. Dat is ook een risico van een ZZP’er. Gelukkig werkt mijn man thuis en hij heeft zijn baan nog altijd.

Helaas kan ik momenteel weinig doen voor werkzoekende jongeren wie ik zou gaan begeleiden; er zullen geen sollicitatieprocedures plaats vinden en vacatures van bedrijven worden tijdelijk weggehaald. Verder ben ik begonnen met mijn inclusieve ideeën en ik heb een werkgever uit Helmond gevonden die bereid is om met mij op gesprek te gaan over mijn inclusieve ideeën. Helaas is mijn afspraak al twee weken geleden afgezegd. Ik moet nog voor langere tijd geduld bewaren voordat ik mijn inclusieve ideeën echt kan uitvoeren.

Toch wil ik in mijn blog mijn positieve krachten uitspreken voor iedereen, ook voor ZZP’ers en doven & slechthorenden: Zorg goed voor elkaar en voor jezelf. Doe nuttige, leuke dingen thuis waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt, pak je hobby’s op en ga lekker wandelen of fietsen. Houd de afstand van 1,5 m, als je buiten bent. 

Uiteraard heb je ook tijd om alle achterstand van de administratieve werk bij te werken en te bedenken wat je het beste kan doen onder deze zware tijden. Houd het goed contact met je familie, vrienden en collega’s.

Wanneer de Corona crisis voorbij is, sta ik klaar voor om al mijn werkzaamheden op te pakken en de jongeren gaan begeleiden, mijn werk bij Werkpad en het bieden van workshops TROTS.

Houd je moed en let goed op jezelf en op elkaar. Ik wens jullie allemaal positieve kracht en gezondheid toe.