een ervaring van Angela Krooswijk

geplaatst op: 4 februari 2013

Geschreven door een dove werknemer

bedrijf:
VluchtelingenWerk
branche:
Overige dienstverlening

Mijn naam is Angela en ik ben slechthorend. Ik werk 15 jaar als coördinator bij VluchtelingenWerk. Er is veel communicatie met cliënten, werkoverleggen, bijeenkomsten, vergaderingen en nog wat. Ik moet de hele dag luisteren, praten en telefoneren.

Sinds een jaar of 10 heb ik last van brom- en suisgeluiden. Sinds 2 jaar heb ik sterk gehoorverlies. Inmiddels heb ik een jaar gehoorapparaten en men verwacht dan dat alles weer oké is. Helaas is dat niet waar. Mijn werk vergt enorm veel energie en de gehoorapparaten werken niet goed. Men krijgt ze niet goed afgesteld omdat ik al snel over de geluidsgrens zit en ik heb overgevoelig voor harde geluiden.

Afgelopen weekend is er een tv-opname waar ik al snel aan de kant gezet werd en mijn rol overgenomen werd door een ander. Dat doet pijn. Na een dag ben ik altijd heel erg moe en de avonden en weekenden kan ik niet veel doen simpelweg omdat mijn energie op is. Telefoongesprekken zijn zowat niet meer te doen en ik ervaar irritaties van collega's. Ik word daar dan weer prikkelbaar van, want ik werk dubbel zo hard als een ander. Het meest word ik verdrietig van de reacties zoals "heb je je doppen niet in? " enz. Het verdriet slaat om in wanhoop.

Ook in de thuissituatie gaat het niet lekker. Ik ben moe en ik hoor mijn gezinsleden niet goed en zeg maar snel "ja". Ze kijken me dan aan alsof ik van een andere planeet kom. Verder is mijn sociale leven ook niet leuk meer, er zijn maar weinig van de vele vrienden meer over die het leuk vinden met me uit te gaan. Een bioscoop, theater of toneelstuk is er al helemaal niet meer bij. Het enige wat rest is chatten, maar ja. Herkenbaar???reactie van Nicole

geplaatst op: 30 augustus 2013

Zojuist je verhaal gelezen toen ik deze site ontdekte. Wellicht kun je "mijn verhaal" eens lezen. Dat geeft je zeker weten een gevoel nam herkenbaarheid. Dagelijks in allerlei situaties word je geconfronteerd met je slechthorendheid, zowel thuis als op het werk, maar voelt je onbegrepen. Triest, maar waar.


reactie van Petra 7 Niesten

geplaatst op: 29 juli 2017

Dit is heel herkenbaar. Mijn man is zeer slechthorend en heeft 45 jaar fulltime gewerkt op kantoor. Veel overleg en vergaderingen . hij had op het laatst alleen nog energie op zijn werk en thuis niet meer. Hij kreeg een zware burn-out, bouwde een overgevoeligheid op voor geluid, kreeg 2 hartinfarcten. Ook een chronische ontsteking van de dikke darm. Is nu volledig afgekeurd. Let op jezelf, je gaat dezelfde kant op. Vraag een gesprek aan bij kent alle, Dit is een audiologisch centrum voor advies voordat het werken niet meer gaat en wees trots op jezelf. Groetjes Petra.


  laat je reactie achter: 

Reacties worden eerst gelezen door de redactie voordat ze geplaatst worden. Dit in verband met spamberichten.