een ervaring van Robert Drissen

geplaatst op: 3 juni 2009

Geschreven door een dove werknemer

bedrijf:
installatiebedrijf
branche:
Overige

Ik ben Robert Drissen en woon in Limburg. Ik werk al 10 jaar als CAD-tekenaar bij een installatiebedrijf in Eindhoven. Ik heb zelf uit mijn ervaring veel geleerd van collega's en van mijn werk.

Direct na mijn dovenschool in St. Michielsgestel ging ik naar de arbeidsintegratie in Hoensbroek. Dat is een omscholing en waarmee ik een andere opleiding kreeg en ik heb diploma's gehaald voor werktuigbouwkunde en AutoCAD. Daarna ging ik werk zoeken. Toen ik mijn werk in Eindhoven gevonden heb, het is de installatiebedrijf. Deze biedt mij een opleiding voor werktuigbouwkundig installatie. Ik haalde ook een diploma. Ik werk nu al 10 jaar voor deze vak bij installatiebedrijf. Deze bedrijf maakt voor utiliteitsgebouwen, ziekenhuizen, kantoorgebouwen, laboratoria, zelfs ook voor overheidsgebouw.

Een bedrijf uit Rosmalen nam kort geleden installatiebedrijf over. En ze krijgt een paar nieuwe opdrachten binnen. Het is mooie werkgelegenheid voor om ervaring opdoen zoals een paar keer nieuwe technieken te leren kennen.
We doen ook aan de systemen zoals de warmte- en koudeopslag, betonkernactivering, vloerverwarming, waterbehandeling, luchtbehandeling, laboratoria, enz.

Ik werk graag aan de grote projecten. Ik werkte laatst voor grote project Waterschap Rivierenland uit Tiel. Deze had ik een opdracht om betonkernactivering te tekenen. Het was hele ervaring.
Er zijn wel een paar manieren die ik moet leren, zoals liplezen, heel goed luisteren en begrijpen. Ik doe ook anderen leren begrijpen door bijvoorbeeld vaak met vaste collega's samenwerken.
Nu de economisch crisis komt, hoop ik dat de installatiebedrijf stand vasthoudt om overheen te komen.reactie van Robert

geplaatst op: 23 september 2017

Dit crisis heeft mijn vaste aanstelling en baan kwijt geraakt. Dit komt door bouwcrisis en Heijmans zelf. Heijmans zegt zelf dat ik meer moet doen. Dat heb ik al alles uit de kast gehaald en later toch ontslagen vanwege mogelijk door doofheid. Na twee andere werkgevers blijken dat de communicatie is en blijft toch te moeilijk ondanks tolk en schrijven. Naar mijn mening is collega's echt te lui om te communiceren door spraakproblemen bij doven. Tolk kan ik niet elke hele dag inzetten. Daarom heb ik elk week soms twee keer per week tolk ingezet. Toch gaan dit niet altijd geweldig. Echt niet eerlijk.


  laat je reactie achter: 

Reacties worden eerst gelezen door de redactie voordat ze geplaatst worden. Dit in verband met spamberichten.