Grow2Work LinkedIn Workshop

geplaatst op: 3 september 2017

Samen met een dove collega, Pieter Vergeer en projectleider Ine Klösters heb ik voor Grow2Work een workshop over LinkedIn georganiseerd, met als afsluiting een BBQ. Het was een goede combinatie op een mooie locatie bij De Gelderhorst in Ede, een bejaardenhuis voor dove ouderen.

De workshop werd gegeven door Ine Klösters en Hajo de Vries. De workshop begon met voorstelronde en een korte uitleg wat Linkedln is. Bij voorstelronde gaven de deelnemers aan wat ze graag willen leren over Linkedln:

  • Het maken van je profiel op professionele manier
  • Het vergroten van je netwerk
  • Wat je ermee kunt (en wat je er niet mee kunt)
  • Een mooie tekst maken over je werkervaringen en ermee naar buiten treden
  • Hoe je het benut voor het vinden van werk
  • Hoe je het kunt inzetten voor ambassadeurschap

De workshop

In de workshop wordt veel uitgelegd en gewerkt met voorbeelden en opdrachten. De kracht van LinkedIn zit hem in het gebruiken van de kracht van je netwerk. Het is van belang om na te denken hoe je je netwerk kunt uitbreiden. Contacten maak je met bijvoorbeeld oude klasgenoten, collega’s of mensen die werken bij bedrijven waar je je op wilt richten.

Het is belangrijk om een juiste foto te gebruiken voor je profiel. Daarnaast omschrijf je in een samenvatting krachtig wie je bent, wat je ervaringen zijn en waar je goed in bent. Gebruik daarvoor je sterke punten, je talenten maar ook je ambities.

De deelnemers krijgen leuke opdrachten om een werksituatie te beschrijven met gebruik maken van de STAR-methode. STAR is een afkorting van Situatie, Taak, Actie en Resultaat. Het wordt gezien als een belangrijke methode om te beschrijven wat jij bijdrage is in een werksituatie. Je beschrijft wat je in een bepaalde situatie voor een taak had, welke actie je hebt ondernomen en waar daarbij het eindresultaat van je werkzaamheden was. Zo kan een nieuwe werkgever goed zien wat je kan bijdragen.

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat mijn man een aantal keer direct benaderd is vanwege zijn profiel voor nieuwe baanmogelijkheden.

In de groep werd met z’n tweetjes gekeken en besproken wat je hebt beschreven in de STAR methode.

Aan het eind van de dag werd een evaluatieronde gehouden. De deelnemers vonden de workshop leerzaam en ze vonden de tips nuttig, zoals STAR-methode en welke profielfoto’s gebruikt kunnen worden.

Na de workshop was er tijd voor een heerlijke BBQ verzorgd door de kok van de Gelderhorst. De zon schijnt ook uitbundig en we konden buiten lekker zitten. In de gezellig sfeer werd er veel kennis en ervaring onderling gedeeld en leerden mensen elkaar beter kennen.

Ik vond het erg leuk om voor Grow2work de workshop en BBQ te mogen organiseren. De Linkedln workshop vond ik interessant en ik kan de STAR-methode goed gebruiken voor mijn profiel. Tijdens de workshop heb ik mijn netwerk weer uitgebreid en heb mensen leren kennen waarmee ik misschien kan samenwerken.reactie van Siska Ursem

geplaatst op: 3 september 2017

De workshop is zo verhelderend geweest. Ik heb in een account aangemaakt, maar nu nog de tijd en vooral goed de aandacht voor de volgende stappen nemen met de tips en adviezen die we kregen. Het is heel inspirerend geweest! Een aanrader!
Siska


reactie van Ellen van de Lande

geplaatst op: 4 september 2017

Nu helemaal op de hoogte over het verschil in gebruik van facebook en LinkedIn.
Hoe te zoeken en te verbinden.
Voldoende handvatten om een goed profiel opmaak en omschrijving van werkervaring neer te zetten.

Bedankt voor deze workshop met aansluitende heerlijke BBQ.


reactie van Harry

geplaatst op: 5 september 2017

Voor mij was de workshop erg nuttig. Vooral de STAR methode en de uitleg daarvan heb ik als toegevoegde waarde gezien.

Heb dit ook direct toegepast op mijn linkedin profiel. Feedback op mijn profiel is welkom.

Iedereen die bij de workshop aanwezig was mag mij uitnodigen te Linken via Linkedin. Vermeld er even bij dat we elkaar ontmoet hebben bij de workshop.

Bedankt voor de uitnodiging voor deze workshop.

Keep up the good work!

Harry Bartelds

Ambassadeur www.degiftcity.nl


  laat je reactie achter: 

Reacties worden eerst gelezen door de redactie voordat ze geplaatst worden. Dit in verband met spamberichten.