Mijn ontwikkeling als een beginnende ZZP’er

geplaatst op: 1 oktober 2017

Op maandag 24 juli heb ik me ingeschreven bij Kamer van Koophandel met mijn bedrijf Klinktprima. Het inschrijven bij de kamer van koophandel was simpel, twintig minuten later liep ik als trotse ZZP’er de deur uit.

Daarvoor heb ik me natuurlijk al maandenlang voorbereid en gezocht naar informatie en tips over wat erbij komt kijken om ZZP’er te worden. Ook heb ik uitgevogeld wat de voor- en nadelen zijn van ZZP’er worden.

Daarnaast heb ik contact gezocht met andere ZZP’ers en coaches om naar hun ervaringen en adviezen te vragen. Daarnaast ging ik op onderzoek uit met wie ik kan werken en hoe ik klanten en doelgroepen kan bereiken. Stap voor stap heb ik zo mijn ondernemingsplan opgesteld.

Daarbij begon de zomervakantie, waarbij ik bleef voorbereiden maar ook genoten heb van mijn rust.

Nieuw project ‘Roadshow 2 Work’

Mijn eerste echte project gaat de ‘Roadshow 2 Work’ worden. Eerder dit voorjaar heb ik een mooi aanbod van Grow2work gekregen om samen te werken aan dit project. Het doel van dit project is om scholieren bewust te maken en voor te bereiden op hun stap naar de arbeidsmarkt en maatschappij. Daarvoor geven we voorbeelden en adviezen over een goede communicatie en samenwerking op de werkvloer. Samen met de projectleider gaan we bijeenkomsten organiseren voor Voorgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

Vorige week hebben we onze eerste kennismaking gehad met Kentalis Compas. Zij willen met ons gaan werken en plannen welke bijeenkomsten en workshops wanneer plaats gaan vinden.

Bij werkpad aan de slag als ZZP’er

Naast dit project ben ik ook bij Werkpad aan de slag. Na de zomervakantie heb ik overleg gehad over mijn rol en taken voor Werkpad en hoe we dat vorm kunnen geven. Mijn functie is nog altijd ambassadeur, ook al zal ik meer ondersteuning gaan bieden en samenwerken met collega’s en cliënten.

Mijn cursus ‘WMEE’

Om te zorgen dat ik mijzelf verder ontwikkel ben ik ook begonnen met een cursus ‘Werk met Eigen Ervaring’ (WMEE). De cursus wordt door de organisatie ‘Door en Voor’ gegeven en vindt plaats in mijn woonplaats Helmond. Inmiddels heb ik al vier middagen meegemaakt en het is leerzaam en interessant. Er is een kleine groepje met zes vrouwen en twee trainers. De cursus leidt ervaringsdeskundigen op die met hun ervaring kennis kunnen delen, inspireren en mensen in hun kracht kunnen plaatsen op een professionele manier.

Wat ook interessant is, is dat ik voor deze cursus via het UWV een volledige vergoeding voor een gebarentolk heb kunnen regelen. Na wat ik heb gehoord van andere doven en slechthorenden die willen werken aan hun eigen ontwikkeling is dit vrij lastig. Toch werd mijn aanvraag na twee weken goedgekeurd en kan ik de hele cursus goed volgen met een vaste tolk.

Goede ontwikkeling

Ik ben erg tevreden en blij hoe het tot en toe nu verloopt met mijn ontwikkeling als ZZP’er en met mijn fijne samenwerkingen met Grow2work en Werkpad. Het is fijn dat ik te maken heb met allerlei leeftijdsgroepen: scholieren, pubers, jongeren, volwassen en ouderen. Ik vind het prachtig om dit zo mee te maken. Het is een totale andere wereld en maatschappij voor diverse leeftijdsgroepen. Voor mij is dat een leerzame en waardevolle ervaring en biedt het mij nuttige kennis.

 
  laat je reactie achter: 

Reacties worden eerst gelezen door de redactie voordat ze geplaatst worden. Dit in verband met spamberichten.