Veel gestelde vragen

Hieronder kan je antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Wat is klinktprima precies?

Wij hebben klinktprima gemaakt om de informatie rondom doven op de arbeidsmarkt te verbeteren. Wij doen dit in onze vrije tijd en verdienen er geen geld mee. Klinktprima.nl is geen uitzendbureau, re-integratiebureau of bedrijf. Als je vraag hebt over sollicitatie of hulp, kan je kijken naar de lijst van re-integratie bureau's. Daar kan men jou beter verder helpen.

naar boven

Kan ik ook reageren op klinktprima?

Ja, iedereen kan zijn eigen mening, opmerking of een vergelijkbare ervaring schrijven in reactie op het verhaal of informatie. De ruimte voor reacties is echter niet bedoeld voor 'sollicitaties' of om onze hulp in te roepen. Je mag altijd naar Claire of Joost mailen met je vraag en/of opmerking.

naar boven

Schrijven lastig?

Sommige doven en slechthorenden vinden het moeilijk om hun werkervaring op te schrijven. Omdat we toch iedereen een kans willen geven om hun verhaal te vertellen hebben we de volgende tips: Als je begeleid wordt door een jobcoach, dan kun je die om hulp vragen voor het schrijven. Je kan het verhaal schrijven met hulp van de vragenlijst. Je kan je verhaal ook naar Claire (claire@klinktprima.nl) mailen. Dan kunnen we je helpen met je taal en het op de site zetten. We hopen nog meer verhalen te verzamelen!

naar boven

Kan ik mijn CV op klinktprima zetten?

Nee, zover zijn we nog niet en bovendien we hebben nog geen rechtstreeks contact met werkgevers op de Nederlandse arbeidsmarkt. Jouw CV zal dus misschien niet door de werkgevers gevonden of gelezen worden. Wel kan je net als iedereen je CV zetten op diverse populaire sites zoals monsterboard.nl of vacaturebank.nl. Hier heb je meer kans dat het gelezen wordt dan op klinktprima.nl. We proberen in de toekomst werkgevers benaderen met klinktprima, maar eerst moeten we meer verhalen verzamelen. Hierdoor hebben later we een duidelijk beeld over doven en slechthorenden voor werkgevers.

naar boven

Waarom deze site?

Wij hebben deze site gemaakt, omdat het voor doven en slechthorenden extra lastig is om een goede baan te vinden. Dit komt omdat veel mensen niet goed weten hoe doven en slechthorenden (samen)werken. Met deze site willen we iedereen laten lezen dat doven en slechthorenden prima kunnen werken!

naar boven

Is klinktprima.nl gratis?

Ja, wij werken als vrijwilligers aan klinktprima. We verdienen er niets mee. De links die hier staan zijn geen reclame, maar objectieve informatie over dingen die we weten. Niemand betaalt ons. Met meedoen verdien je niets, maar we hopen dat doven en slechthorenden een betere kans krijgen op de arbeidsmarkt.

naar boven

Wat gebeurt er met mijn email adres?

Email adressen komen niet op de website. Wij gebruiken jouw email adres alleen als we belangrijk nieuws hebben. In de praktijk zullen we dit zoveel mogelijk beperken. In ieder geval zal jouw email adres niet terecht komen bij andere partijen!

naar boven