Achmea met mooi voorbeeld voor mensen met een arbeidsbeperking

geplaatst op: 6 oktober 2017

Achmea is een zorgverzekeraar en een mooi voorbeeld voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2014 – 2015 hebben voormalige Grow2work projectleiders Roos en Martin kennisgemaakt en gesproken met Achmea over de doelgroep doven en slechthorenden te praten. Achmea stond open om via Grow2work nieuwe dove en slechthorende kandidaten een kans te geven met hun sollicitaties. Zo werden een paar vacatures verspreid onder de Grow2work-leden en hebben er een aantal doven en slechthorenden gesolliciteerd.

Sindsdien werken er vijf dove en slechthorende medewerkers bij Achmea. Lees hier in het blog van Achmea wat de ervaringen van de medewerkers met auditieve beperking zijn. Er is ook een leuk vlog van Achmea over medewerkers met auditieve beperkingen.

Dit vind ik een prachtige initiatief van Achmea. Zij staan zo open voor mensen met verschillende arbeidsbeperkingen dat zij met Grow2work wilde samenwerken voor doelgroep doven en slechthorenden en dat er vijf medewerkers een kans krijgen om bij Achmea te mogen werken.

Alle werkgevers in Nederland kunnen een voorbeeld nemen en leren van Achmea hoe ze kunnen werken met mensen met een arbeidsbeperking. Het is belangrijk om te denken in mogelijkheden en kansen; mensen met arbeidsbeperking kunnen goed functioneren en werken.

 
  laat je reactie achter: 

Reacties worden eerst gelezen door de redactie voordat ze geplaatst worden. Dit in verband met spamberichten.