Op vrijdag 22 november 2013 tekenden Eva Westerhoff, voorzitter van Dovenschap, en Roebyem Anders, directeur en mede-oprichter van Zonline voor een bijzonder partnerschap. Dovenschap streeft naar een maatschappij waarin doven als zelfbewuste mensen dezelfde rechten en mogelijkheden hebben als iedereen. Zonline, Social enterprise en aanbieder van zonnesystemen, speelt hier op in en vindt dat doven en slechthorenden gehoord moeten worden door plekken op de werkvloer te creëren en hen aan te spreken via zonline.nu door middel van gebarentaal en ondertiteling. Roebyem Anders kan zich hier helemaal in vinden: “Als sociale onderneming zetten wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag in bij het ontwerpen van zonnesystemen. Zo kan onze eerste dove medewerker, Arno, zijn kennis toepassen bij Zonline in de functie van Remote Solar Designer. Hij maakt onder meer ontwerpen voor zonnepanelen op satellietbeelden van de huizen van Zonline klanten. Arno is afgestudeerd als technische natuurkundige en was even werkzoekende. Wij kijken naar wat mensen kunnen, in plaats van wat ze niet kunnen. Met volle tevredenheid tot nu toe.”

Arno Roeleveld: “Ik werd heel open ontvangen bij Zonline. Er wordt veel via chat en mail gecommuniceerd, waardoor ik me onderdeel voel van het werkproces en team. Rechtstreeks contact heeft ook mijn voorkeur. Dat kan via mijn moedertaal, de Nederlandse gebarentaal, of de chat. Met mijn vertalingen van de films op de website van Zonline in gebarentaal en de ondertiteling kunnen doven en slechthorenden zelfstandig zonnepanelen aanvragen. Die zelfstandigheid is belangrijk voor ons. Deze bewustwording was voor Zonline de aanzet voor een samenwerking met Dovenschap.”

Eva Westerhoff over de samenwerking: “Zonline is bewust bezig met de maatschappij, het milieu en sociaal ondernemen. Ze verwelkomen dove mensen op de werkvloer. Onze samenwerking is een mooie ondersteuning voor Dovenschap en een goed voorbeeld voor andere bedrijven. Weinig mensen beseffen dat 9 procent van Nederland een gehoorafwijking heeft; anderhalf miljoen mensen staan aan de zijlijn van de arbeidsmarkt, terwijl velen volop over motivatie en juiste papieren beschikken om aan de slag te gaan. We hopen dat meer bedrijven bereid zijn om de nodige aanpassingen te doen.”