Wie iemand in dienst neemt, komt vaker in aanmerking voor subsidie dan hij misschien denkt. Hierbij zijn er 7 (nieuwe) regelingen die direct geld kunnen opleveren

Ruim 36 procent van de Nederlandse werkgevers weet niet voor welke sociale regelingen ze in aanmerking komen als ze iemand in dienst nemen. Bovendien ontdekt 46 procent achteraf dat ze bepaalde regelingen hebben gemist.

Een overzicht van 7 regelingen die direct geld kunnen opleveren:

1. Nieuw: lage-inkomensvoordeel (LIV)

Werkgevers die mensen in dienst nemen die tussen 100 en 125 procent van het minimumloon verdienen en jaarlijks minimaal 1.248 uur werken.

2. Nieuw: no-risk verlaagd naar 56 jaar

Werkgevers die mensen ouder dan 56 jaar in dienst nemen.

3. Werkgevers die een arbeidsgehandicapte in dienst nemen

Werkgevers die een arbeidsgehandicapte in dienst nemen, kunnen van de gemeente een zogeheten ‘no-riskpolis’ krijgen. Met zo’n polis hoeft de werkgever geen loon door te betalen als een arbeidsgehandicapte werknemer ziek wordt.

4. Nieuw: no-risk vervroegde inzet ziektewet

Werkgevers die zogeheten ‘Vangnetters’ in dienst nemen: mensen die werken, maar toch een hoog (gepercipieerd) ziekterisico hebben, dan wel langdurig zieke uitzendkrachten, dan wel zieke werknemers wiens tijdelijke contract afloopt, en dus als zodanig ook niet vallen onder de loondoorbetalingsplicht bij ziekte.

5. Loondispensatie bij Wajongers

Werkgevers die jongeren in dienst nemen die door een ziekte of handicap moeilijk of niet kunnen werken, de zogeheten Wajongers.

6. Premievrijstelling marginale arbeid

Voor werkgevers die een uitkeringsgerechtigde voor minder dan 6 aaneengesloten weken in dienst neemt.

7. Bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie

Werkgevers die nog niet precies weten of ze willen en kunnen werken met doelgroepen die in de regelingen hierboven omschreven zijn.

Zie hier een link met volledig overzicht van ‘7 regelingen’.