Ik ben Caressa 17 jaar uit Santpoort-Zuid & Velserbroek, Noord Holland. Ik ben vanaf mijn geboorte doof en heb jaren lang hoortoestellen gedragen.

Toen ik in de 3e klas zat op de AGBell school in Amsterdam, moest ik stage lopen. Ik ging stage lopen op het peuterspeelzaal van september 2006 t/m februari 2007. Daarna van februari 2007 t/m juni 2007 stage gelopen in hetRode Kruis ziekenhuis te Beverwijk als voedingsassistent op afdelingen: Cardiologie, Kraam, plastische chirurgie en kinderafdeling. Nu zit ik op het Nova College in Haarlem op de Zijlweg in de Opleiding Helpende Zorg & Welzijn BOL 2. En ik loop nu ook sinds november 2007 stage in het verzorgingshuis Oldenhove te Overveen als Helpende t/m juni 2008.

Sinds 1 mei 2006 heb ik een Cochleaire Implantatie gekregen. Nu ik mijn CI al bijna 2 jaar heb en het gaat super. Ik kan weer erg goed horen en verstaan en kan veel dingen doen zoals naar een horende school, stage lopen in verschillende bedrijven, praten met de mensen etc. Ik kan niet meer zonder mijn CI en ben erg blij mee. Ik wil dolgraag een 2e CI, maar dat wordt alleen niet vergoed in Nederland terwijl in buitenland wel vergoed wordt, maar niet overal. Ik baal ontzettend dat het niet vergoed wordt. Alleen met 1 CI wordt wel vergoed.

Verder heb ik een eigen CI website waar mijn geschiedenis, foto’s, CI etc. op staan: www.cochleairimplantaat.come2me.nl en ik heb ook vorige jaar samen met mijn vriendin Anita een Forum gestart en het lijkt mij leuk als je ook lid wordt op onze forum
www.cochlearimplants.yourbb.nl.