Inmiddels werk ik al ruim 4 maanden in mijn nieuwe baan. Alleen zijn mijn job coach, mijn werkgever en ik nog steeds bezig om premiekorting te regelen. Maar het is een zeer ingewikkeld onderwerp. De meeste ambtenaren en medewerkers van het UWV, CWI en de gemeentes weten zelf niet hoe de regels/wetgeving werken. Waarschijnlijk hebben ze er heel weinig mee te maken en komen er regelmatig nieuwe regels.

Om in aanmerking te komen voor financiële voordelen voor de werkgever is een SFB (verklaring Structurele Functionele Beperking) nodig. Dat blijkt een heel gedoe en de verklaring SFB is een soort doodlopend pad aan het worden. De man van het UWV heeft laten weten dat de verklaring nu alleen nog word gegeven als ik vanuit de WIA (vroeger WAO) aan het werk zou gaan. Ik heb echter niet in de WIA gezeten.

Daarom moet ik het via het UWV of mijn gemeente regelen. Omdat niemand het precies weet hoe het zit gaan we van het ‘kastje naar de muur’.

Nu lijkt het erop dat ik niet in aanmerking kom voor de SFB en dat mijn werkgever dus niet in aanmerking komt voor de no-riskpolis en de belastingvoordelen. Het is zeer frustrerend dat er maar heel weinig mensen op de hoogte zijn van de werking van de regeling. We zijn voortdurend verkeerd geïnformeerd.

Mijn job coach heeft contact gehad met de gemeente Venlo (sociale zaken), en gelukkig wist hij iets meer. Het blijkt dat de werkgever zelf de aanvraag moet doen met de formulieren die te vinden zijn bij de belastingdienst. Het lijkt er dus op dat job coaches en dove medewerkers zelf niets kunnen ondernemen. Dat maakt de drempel voor de werkgever natuurlijk groter.

Uiteindelijk heeft mijn werkgever zelf telefonisch contact opgenomen met diezelfde man van de gemeente Venlo. Het blijkt nodig om een ‘keuring’ te laten doen, maar dat kan door een medisch specialist, zoals mijn huisarts. De werkgever heeft een verzoek ingediend bij het UWV en het is nog afwachten op hun reactie/antwoord.

Omdat het zo’n ingewikkeld zaak is om voor werkgevers hun premiekorting of financiële voordelen te krijgen bij het in dienst nemen van de dove/slechthorende werknemers, zullen we als het allemaal duidelijk is de informatie op onze site aanpassen. Het is dus niet zo dat de werkgevers zomaar hun voordelen of premiekorting kan krijgen. Er moet zoveel uitgezocht worden waar en welke aanvraag de werkgever kan indienen. Sommige gemeenten doen dat niet, dan moet bij het UWV, maar daar weten medewerkers ook heel weinig van deze zaken. Andere voorzieningen zoals flitslampen of tolkuren staan los van deze problematiek. Hier heb ik wel succes mee gehad.