Dit is deel 3 van mijn werkervaringen:

Sinds maart 2009 kreeg ik te horen dat mijn functie als Marcom Support bij Alfa Laval Benelux BV te Breda door crisis/bezuiniging komt te vervallen.
Dat was natuurlijk eerst voor mij schrikken toen ik dat hoorde. Totaal worden er 7 mensen uit Breda ontslagen en 400 mensen uit Alfa Laval Kolding ontslagen en 600 uit diverse Alfa Laval over de wereld.

Toen ik dat bericht te horen kreeg, heb ik meteen mijn advocaat ingeschakeld, want de ontslagvergoeding die ik kreeg, was erg laag. Voor 1 januari 2009: ontslagvergoeding wordt uitgekeerd over aantal gewerkte dienstjaren in maand uitgekeerd: bv 18 jaar gewerkt = 18 maanden bruto salaris uitgekeerd. Na 1 januari 2009: ontslagvergoeding wordt uitgekeerd over aantal gewerkte dienstjaren in halve maand uitgekeerd: bv 18 jaar gewerkt = 9 maanden bruto salaris uitgekeerd.

Na flink onderhandelen, heb ik toch gelukkig mijn kans gekregen, dat ik toch 18 maanden salaris wordt uitgekeerd. Plus 2 maanden vrij met behouden van mijn salaris. Na deze regeling ben ik nu tevreden, Alfa Laval ook.

Op 26 mei 2009 is mijn allerlaatste werkdag bij Alfa Laval. Vanaf 1 juni ga ik meer tijd investeren om mijn bedrijf steeds verder uit te breiden. Hier heb ik wel goed gevoel over. Dankzij steun van mijn liefdevolle vrouw, familie en vrienden kom ik er wel uit.

Aan de andere kant is dit misschien ook beter zo, want dan moet ik nu echt mijn mouwen oprollen om mijn bedrijf echt verder uit te breiden.
Momenteel werk ik ± 18 uur per week voor mijn bedrijf. Mijn vrouw werkt 15 uur per week bij DeciBel Hoortoestellen BV in Mijdrecht als financiële administratief medewerkster. Zij heeft gelukkig plezier met haar baan en zij wilt wel voor langere tijd blijven werken bij DeciBel. Intussen ondersteunt zij mij ook voor mijn bedrijf, zoals administratie werkzaamheden.

Momenteel heb ik 7 vaste klanten in mijn bedrijf: 5 klanten voor schoonmaakwerkzaamheden, 1 klant voor financiële administratie en 1 klant op afroep excel-ontwerper. Ik heb nog steeds plezier mee met mijn bedrijf, ik heb zo zin in om steeds verder uit te breiden.

Volgende deel IV komt er aan…”gezocht”…