Ik ben Robert Drissen en woon in Limburg. Ik werk al 10 jaar als CAD-tekenaar bij een installatiebedrijf in Eindhoven. Ik heb zelf uit mijn ervaring veel geleerd van collega’s en van mijn werk.

Direct na mijn dovenschool in St. Michielsgestel ging ik naar de arbeidsintegratie in Hoensbroek. Dat is een omscholing en waarmee ik een andere opleiding kreeg en ik heb diploma’s gehaald voor werktuigbouwkunde en AutoCAD. Daarna ging ik werk zoeken. Toen ik mijn werk in Eindhoven gevonden heb, het is de installatiebedrijf. Deze biedt mij een opleiding voor werktuigbouwkundig installatie. Ik haalde ook een diploma. Ik werk nu al 10 jaar voor deze vak bij installatiebedrijf. Deze bedrijf maakt voor utiliteitsgebouwen, ziekenhuizen, kantoorgebouwen, laboratoria, zelfs ook voor overheidsgebouw.

Een bedrijf uit Rosmalen nam kort geleden installatiebedrijf over. En ze krijgt een paar nieuwe opdrachten binnen. Het is mooie werkgelegenheid voor om ervaring opdoen zoals een paar keer nieuwe technieken te leren kennen.
We doen ook aan de systemen zoals de warmte- en koudeopslag, betonkernactivering, vloerverwarming, waterbehandeling, luchtbehandeling, laboratoria, enz.

Ik werk graag aan de grote projecten. Ik werkte laatst voor grote project Waterschap Rivierenland uit Tiel. Deze had ik een opdracht om betonkernactivering te tekenen. Het was hele ervaring.
Er zijn wel een paar manieren die ik moet leren, zoals liplezen, heel goed luisteren en begrijpen. Ik doe ook anderen leren begrijpen door bijvoorbeeld vaak met vaste collega’s samenwerken.
Nu de economisch crisis komt, hoop ik dat de installatiebedrijf stand vasthoudt om overheen te komen.