Bij Kentalis met beroepsopleiding MBO (BBL betekent Beroeps Begeleidende Leerweg) kunnen doven en slechthorenden doorstuderen en werken tegelijkertijd. Werken doe je drie dagen per week en één dag ga je naar school school voor theorielessen.

In het leerbedrijf krijgen doven begeleiding van een praktijkbegeleider. Kentalis werkt samen met re-integratiebureau Werkpad; dat wil zeggen dat doven die moeilijk een stageplek kunnen vinden, Werkpad zal helpen om juiste stageplek te vinden.

Bij Kentalis MBO zijn er meer mogelijkheden voor doven en slechthorenden omdat ze op hun eigen tempo kunnen studeren, meer individuele begeleiding krijgen, en in contact met studenten en docenten kunnen communiceren via NmG/NGT. Zo kunnen doven op hun eigen manier leren en een officieel MBO diploma behalen

Er zijn verschillende opleidingen in verschillende richtingen mogelijk bij MBO Kentalis. De meeste opleidingen zijn op niveau 1 en 2, een enkele opleiding ook op niveau 3. Een aantal voorbeeld van opleidingen zijn: autotechniek, metaaltechniek, bouw, timmerindustrie, schilder, zorg en welzijn en winkelassistent.

Meer informatie over Kentalis MBO.