Ik ben doof en een CI drager, 47 jaar oud. Opleiding: LEAO, ECABO, kapper dames hairstylist. Op het moment ben ik werkloos! Werkte in de administratiesector. Wegens een reorganisatie moest ik weg omdat er via computer digitaal wordt gewerkt. Heb later bij een fiets- en postkoerier gewerkt. Dat was tijdelijk via het UWV en het was meer voor wajongers bedoeld waarvan ik het niet ben!

Daarna heb ik voor drie maanden bij een incassobureau gewerkt en moest weer weg wegens een fusie van twee bedrijven. Ik zoek dus een baan voor 24 tot 32 uur per week. Behalve in de administratiesector, ben ik pas als gediplomeerde kapster ook op zoek naar de klanten en of in een kapperzaak te kunnen werken.

Het samenwerken met werkgever en collega’s moet altijd leuk blijven door goed contact in de pauzes of uitstapjes maken buiten het werk. Het is niet altijd makkelijk om alles te kunnen volgen bij collega’s. Soms vraag ik veel moeite waar het over ging maar ik doe niet vaak moeilijk en probeer altijd leuk te blijven! De communicatie gaat meestal goed bij mij.

Wat ik het leukste vond wat ik meemaakte is een stageplek in Ermelo, omdat ik daar in de dovenwereld werk! Ik werkte toen met cliƫnten die doof zijn en een verstandelijke beperkingen hebben.

Verder heb ik via Werkpad hulp ingeschakeld wat eigenlijk niet echt veel hielp door een passieve persoon. Dat was echt jammer! Ik had liever gewild dat er iemand dat veel ervaring heeft met doven en slechthorenden zodat er makkelijke omgang kan maken. Ik hoop dat t voldoende is en ben geen stillertje. Voor t eerst zit ik nu langer thuis (drie maanden) wat ik niet eerder meemaakte. Hoop dat ik snel een baan vind.