Nieuws via NOS.nl: ‘Doof of blind en nooit opgeven, deze baan betekent veel voor mij’

Drie werknemers met beperking doen hun verhaal: ‘Dit betekent alles voor mij’. Een dove vrouw, een slechtziende man en een blinde man laten zien dat het hun wel gelukt is om leuke baan te vinden en te behouden, als de werkgevers hun kans geven en in mogelijkheden en hulpmiddelen denken.

Het is herkenbaar voor mij als een dove als ik bezig ben met het solliciteren of een droombaan wil proberen bereiken. Het is voor mensen met beperking heel lastig om kans te krijgen op de arbeidsmarkt. Dat moet echt veranderen en de werkgevers zouden meer vertrouwen moeten hebben in mensen met beperking en kijken naar wat hun talenten, ambities, kennis en ervaringen zijn. Ze zijn heel waardevol voor de maatschappij en bij de bedrijven.