Het afgelopen jaar heb ik mooie en uitdagende ontwikkelingen doorgemaakt, waarin ik mijn passie, droom en ambities waar gemaakt heb. Het jaar 2017 vierde ik mijn 10-jarige jubileum met klinktprima en daarbij bracht ik mijn boek ‘klinktprima, 10 jaar’ uit met al mijn blogs vanaf 2007.

In het voorjaar werd ik geïnterviewd, gefotografeerd en gefilmd door Stichting Raket in samenwerking met studenten van KWC1. Dat was voor mijn profiel op de website van Raket; hoe ik als dove in het leven sta en hoe ik me inzet voor mensen met een auditieve beperking via klinktprima, Werkpad en Grow2work. Raket maakt mensen bewust hoe om te gaan met beperkingen en verschillende doelgroepen plaatst Raket profielen van verschillende mensen met hun beperking.

Het eerste half jaar van 2017 besloot ik de stap te nemen om een grote uitdaging aan te gaan en ZZP’er te worden. Daarbij heb ik allerlei informatie opgezocht, contact gemaakt met ervaren ZZP’ers en coaches om hun adviezen te vragen. Ik schreef een ondernemingsplan en deed onderzoek naar wat de voor- en nadelen zijn van ZZP’ers. Daarbij kreeg ik ondersteuning van mijn man en mijn collega’s en coach van Werkpad.

Uiteindelijk was het tijd geworden voor een afspraak bij de Kamer van Koophandel op 24 juli 2017. De dag waarop ik met trots een officiële ZZP’er werd met klinktprima. Thuis heb ik het gevierd met mijn man en familie.

Daarnaast ben ik als ZZP’er aan de slag gaan werken bij Werkpad met leuke werkopdrachten waarin ik twee presentaties mocht geven, meewerken met PR-activiteiten en ondersteunde werktaken met collega’s en cliënten. Ik vind het hartstikke fijn om bij Werkpad te werken en het is altijd al een waardevolle samenwerking. Bij Werkpad kan ik me verder professionaliseren en groeien, net zo als mijn doelen en inzet voor doelgroep van mensen met een auditieve beperking.

Deze week zal ik mijn cursus WMEE (Werk Met Eigen Ervaring) afronden met een doel om me als ervaringsdeskundige te ontwikkelen en te werken. Aankomende vrijdag is alweer mijn laatste cursus en het zijn leerzame tijden geweest. Hierover ga ik in mijn volgende blog schrijven.

Uiteraard ga ik ervoor te zorgen dat in 2018 een net zo mooi en succesvol jaar zal worden met mijn bedrijf en al mijn uitdagende werkzaamheden en volledig inzet voor doven en slechthorenden op de arbeidsmarkt.