Helaas zijn er aantal minder goede nieuws voor mensen met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt. Er zijn enkele voorbeelden met hoge eisen van de werkgevers, de arbeidsbeperkten kunnen moeilijk aan baan te komen en tweesporenbeleid van de overheid werkt niet.

AD nieuws: ‘onrealistische eisen in vacature grootste afknapper voor sollicitant’.

Werkgevers die hoge eisen stellen in hun vacatures, kunnen zich beter even achter de oren krabben. Bijna de helft van de werkzoekenden knapt af op een onrealistische eisenlijst, zo blijkt uit onderzoek.

Wie herkent hierin? Vaak staan er hoge eisen in de vacature, met een voorbeeld dat je werkervaring van 2 tot 5 jaar moet hebben. Hoe kan dat als je net afgestudeerd bent en werkervaring van 2 jaar net niet haalt? Hoe kan je dan werkervaring opdoen als je nergens aangenomen wordt?

Trouw Nieuws: ’Arbeidsbeperkten vinden geen werk’.

Arbeidsbeperkten die voorheen op sociale werkplaatsen terechtkonden, zijn in een uitzichtloze situatie beland nu zij onder de Participatiewet vallen en werk moeten vinden bij een reguliere werkgever. Dat lukt niet, blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW: 80 procent van hen had na twee jaar nog steeds geen werk gevonden. Dat is zeker uitzichtloze situaties.

Het artikel: ’werk voor mensen met een arbeidsbeperking tweesporenbeleid overheid werkt niet’.

De overheid wil meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk krijgen. Veel mensen met een beperking willen dat zelf ook, maar vind maar eens geschikt werk! Het tweesporenbeleid van de overheid blijkt helemaal niet te werken. Enerzijds zijn er te weinig arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking. Anderzijds blijkt het voor veel arbeidsgehandicapten, ondanks de verlaging van de uitkering, nog steeds niet te lonen om te gaan werken.

Een voorbeeld hoe lastig het is voor mensen met een arbeidsbeperking

Het blijft erg moeilijk voor mensen met een arbeidsbeperking om aan baan te komen. Nik van Hoogstraten is een goede voorbeeld. Zijn uitkering wordt per januari met 5% gekort en is hierdoor meer beperkt met zijn inkomen. Ondanks zijn inzet met stichting Raket en zijn media aandacht van afgelopen jaar is het hem niet gelukt om een baan te krijgen. Zie hiervoor Nik’s video-interview.