Een artikel uit Brabantse Dagblad met Nik van Hoogstraten (Stichting Raket) geeft aan hoe lastig hij heeft om aan baan te komen, vanwege zijn NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) beperking: ‘Wajonger Nik (28) netwerkt overal maar heeft na zes jaar nog geen baan’.

‘De overheid wil Wajongers aan het werk krijgen, maar in de praktijk blijkt dat niet zo gemakkelijk. Bosschenaar Nik van Hoogstraten heeft een beperking en solliciteert al zes jaar. Tevergeefs’.

BD: Kennismaken met Nik van Hoogstraten (28) lijkt in het begin net een sollicitatie. Hij vertelt over zichzelf dat hij creatief, ambitieus en een doorzetter is. Hij is zich daarvan bewust. ,,Waar ik ook kom, ik kan nooit genoeg netwerken. Ik wil een baan.”

In het artikel wordt ook over een dove man, Hans geschreven. Ook heeft hij moeite om aan baan te komen. In een jaar heeft hij 398 brieven gestuurd, maar nergens wordt hij uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek. Dat is voor mij net zo herkenbaar.

Op de foto van Nik sta ik op zijn computer met mijn profiel op de website van Stichting Raket. Zo sta ik ook beetje in de krant. Op de site van Stichitng Raket staan er allerlei mensen met verschillende arbeidsbeperkingen met hun profiel, wie ze zijn, wat ze doen en wat ze kunnen functioneren en werken ondanks hun beperkingen.