Nik van Hoogstraten (met NAH = Niet Aangeboren Hersenletsel) heeft een baan!

Honderden brieven, tientallen media-optredens en jaren van gesprekken met politici hebben hun vruchten afgeworpen. Want het is me gelukt: ik, Nik van Hoogstraten, initiatiefnemer van de Stichting Raket, ondernemer met mijn eigen bedrijfje nikvanhoogstraten.nl, ambassadeur van Maak er Werk van en panellid van de campagne Nederland Onbeperkt, heb een baan! Vanaf 1 juni ga ik aan de slag bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Ik ga me voor drie dagen per week inzetten als ambassadeur voor mensen met een arbeidsbeperking binnen het project Diversiteit en Inclusie.

Het ministerie van SZW wil diverser worden en is een groot project gestart om dat voor elkaar te krijgen. Recruiters gaan in hun werving specifiek aandacht besteden om mensen met een beperking, migratieachtergrond, lhbt’ers etc. aan te trekken. En ambassadeurs worden binnengehaald om te inspireren en verbinden. Ik kom al jaren op voor de belangen van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt en ben de eerste ambassadeur die binnen het project aan de slag gaat. En ik ben maar wat blij met deze baan!

In deze baan komt alles samen wat ik wil! Ik kan blijven strijden voor wat ik belangrijk vind; inclusie op de arbeidsmarkt voor mensen met een handicap. En ik word zelf eindelijk financieel onafhankelijk, want die Wajong-uitkering heb ik straks niet meer nodig. Dit is een fantastische stap en een kroon op mijn werk van de afgelopen jaren! Ik ben ontzettend blij met deze kans en zie dit als een stap om onze samenleving inclusiever te maken én om mezelf verder te ontwikkelen!

Bron: Nik van Hoogstraten / Stichting Raket