Het vinden van een baan is niet altijd eenvoudig voor mensen die doof of slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Werkpad, WSD en Kentalis hebben samen het initiatief genomen om in De Brasserie in Sint-Michielsgestel professionele catering neer te zetten.

De catering van De Brasserie biedt werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers, bezoekers van het audiologisch centrum en cliënten van Kentalis kunnen er terecht voor een lunch of wat lekkers bij de koffie.

De afgelopen maand hebben de cateringmedewerkers van WSD al warmgedraaid met ondersteuning van de cateringmedewerkers van Kentalis. Op dinsdag 22 mei om 11.00 uur wordt De Brasserie feestelijk geopend door Katja Hoorn (bestuurder Kentalis). Samen met de cateringmedewerkers zal zij munt knippen uit de nieuw aangelegde kruidentuin. Daarna genieten genodigden van verse muntthee met een zoete versnapering.

De Brasserie

De Brasserie vind je op een prachtige plek in het historische gebouw van Kentalis in Sint-Michielsgestel. Je vindt er ook een terras. Vanaf dit terras kijk je uit op de uitgestrekte tuin. Elke maandag, dinsdag en donderdag is De Brasserie open tussen 09.30 en 15.30 uur. Hier kunnen medewerkers, bezoekers en cliënten smullen van een heerlijke salade, soep en vers belegde broodjes. Ook kunnen ze er terecht voor een kopje koffie met iets lekkers.

Kentalis Werkpad

Wie niet goed kan horen of zien, autisme of TOS heeft, wil net zoals iedereen, een leuke en uitdagende baan. Het is voor deze mensen moeilijker om werk te vinden en te behouden. Maar ook voor de werkgever vraagt het soms extra of andersoortige inspanningen. Werkpad biedt hierbij ondersteuning.

WSD

WSD denkt als partner mee met gemeenten en werkgevers over hoe zij samen zo goed mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen aan werk. WSD biedt effectieve en efficiënte oplossingen voor personeelsvraagstukken en zorgt dat mensen die mee willen doen aan het werkproces zo optimaal mogelijk worden ingezet.

Bron: Kentalis/werkpad

Lees hier ook een aritkel ‘Brasserie helpt doven en slechthorenden aan een baan’ uit Omroep brabant.