Tot en toe nu verloopt het goed en heerlijk met mijn onderneming ‘Klinktprima’ en mijn werkzaamheden. Ik werk met verschillende organisaties en leeftijden van doven en slechthorenden. Als ZZP’er werk ik in diverse werkopdrachten per periode met de organisaties en opdrachtgevers. Hierbij spreek ik ook vaak met nieuwe mensen en huidige opdrachtgevers. Dat maakt voor mij heel interessant, uitdagend en geeft een enorme voldoening.

Huidige werk bij Werkpad

Voor Werkpad heb ik een mooi ervaringsverhaal geschreven over een dove cliënte bij het Provinciehuis in Den Bosch. Het is heel interessant om de werkvloer van een cliënte te bezoeken, kennis te maken en haar te interviewen. Het is ook een doofvriendelijke werkomgeving met een mooi voorbeeld voor andere werkgevers. Zie hier een ervaringsverhaal van Angelita op de website van Werkpad.

Vorig maand heb ik samen met een collega een informatie stand van Werkpad georganiseerd bij Auris in Rotterdam. Dat was tijdens een reünie bij Auris, die georganiseerd was door Stichting Slakkenhuis.

Grow2work met twee projecten

Bij Grow2work werk ik aan twee projecten. Het ene project is gericht op scholieren van VSO (Kentalis en Auris) en het andere project is voor het begeleiden van dove / slechthorende jongeren bij hun sollicitaties.

 • Roadshow2work: Hierbij geef ik samen met projectleider Grow2work een interessante en leerzame presentatie aan de scholieren met het doel ze te leren de stappen nemen naar een horende maatschappij & arbeidsmarkt.
 • Projectyou2work: Voor dit project ga ik als buddy dove of slechthorende jongeren begeleiden met hun zoektocht naar banen. Het project zal vanaf september beginnen. Onlangs heb ik kennisgemaakt met de slechthorende projectleider. Er wordt gewerkt aan de voorbereidingen. Binnenkort komt er meer informatie over het projectyou2work.
 • Dagbesteding voor dove ouderen

  Voor een dagbesteding met dove ouderen in Best ben ik gevraagd mee te helpen en ondersteunen. Sinds maart organiseert een activiteitenbegeleidster van Archipel maandelijkse een leuke dagbesteding voor een groep dove ouderen. Hiermee ondersteun ik de activiteiten en ik verzorg samen met een collega een heerlijk lunch. Het is heel leuk werk met dove ouderen.

  Stichting Raket

  Als laatste werk ik af en toe samen met Stichting Raket. Een tijdje geleden heb ik meegewerkt aan het filmpje wat gericht is op werkgevers. Ook ben ik gevraagd mee te werken aan het organiseren van een Award bijeenkomst en het maken van meerdere filmpjes. Binnenkort wordt het bekend gemaakt via de nieuwsbrief en sociale media.

  Hierbij heb ik genoeg leuke en uitdagende werk te doen en ik kan enorm van genieten. ik houd een duidelijk overzicht in mijn agenda, voor wie en welke opdrachten ik ga werken. Daarnaast werk ik voor een deel thuis aan de voorbereidingen, het schrijven van een verslag of een ervaringsverhaal en natuurlijk ook aan mijn eigen administratieve werkzaamheden van mijn onderneming. Het is hartstikke leuk om afwisselend werk te hebben en met verschillende collega’s, opdrachtgevers en voor doven en slechthorenden te werken.