Het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt is begonnen aan zijn zesde seizoen. Tien deelnemers strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland. Cas (doof) doet ook mee. In de eerste aflevering is te zien hoe hij het opneemt tegen 500 andere hobbybakkers (op de foto links achteraan).

Cas woont in Limburg en studeert aan de Pabo. In zijn vrije tijd is hij vaak in de keuken te vinden waar hij graag taarten en andere lekkernijen bakt. Cas wil laten zien dat je je door een auditieve beperking niet moeten laten weerhouden je passie te volgen. Hij hoopt dat hij andere dove en slechthorende mensen hiermee kan inspireren ook hun dromen waar te maken.

Deelnemer dove Cas

Cas heeft een christoffeltaart gemaakt uit de stad Roermond, waar Cas geboren is. Een christoffeltaart bestaat uit voornamelijk chocolade en schuim. Cas heeft een tolk meegenomen voor de communicatie. Zij vertaalt wat o.a. André van Duin zegt en vraagt. Cas heeft twee hoortoestellen en spreekt zelf. De jury is onder de indruk van de christoffeltaart en hij mag door naar de volgende ronde op de proefdag.

De vijftien beste spuiters mochten naar het Heel Holland Bakt-landgoed in Maarsbergen om daar in hun eigen buitenkeuken een overheerlijke flammkuchen te bakken. Geen luxe ovens of gemakkelijke mixers, maar gewoon een tafel, een houtoven en de frisse buitenlucht, met iets te veel wind. Na wat grappen over de wederzijdse haarkleur van Cas en André gaat Cas aan de slag en doet zijn uiterste best om de lekkerste flammkuchen te maken waarmee hij de jury kan imponeren. Hij maakt een Limburgse Flammkeukske.

Janny vond hem erg geslaagd, maar zal de jury Cas een schort geven waarmee hij de komende acht weken met negen andere thuisbakkers mag strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland?

Zie hier een eerste aflevering van Heel Holland Bakt.

bron: doof.nl