Re-integratiebureau Werkpad weet twee doven aan het werk te krijgen. Werkpad richt haar aandacht op horen, zien en communiceren. Voor mensen die niet goed kunnen horen, zien of communiceren is het moeilijker om werk te vinden en te behouden. Werkpad bemiddelt naar werk en biedt ondersteuning op de werkplek.

Robbert (doof) bij Drukkerij de Bondt

Na een lang tijd werkloos thuis te zitten, heeft Robbert met hulp van Werkpad een hele leuke werk bij Drukkerij de Bondt gevonden. De werkgever en de collega’s moeten wel wennen hoe te communiceren met Robbert, maar door middel van handgebaren en rustig praten, komen ze wel uit.

Werkpad heeft een video mogen maken met Robbert op zijn werk. Kijk hier een video hoe Robbert bij Drukkerij werkt.

Nienke (doof) als kok bij Hilton

Ook Nienke wordt begeleid door jobcoach van Werkpad. De keuken is een harde wereld en de jobcoach is haar veilige haven. In het begin werkte ze vijf dagen, maar omdat ze zoveel energie moet bijgeven om haar beperking te corrigeren, heeft de jobcoach vier dagen voorgesteld.

Nienke heeft meer tijd nodig om ingewerkt te worden, voorbeeld hoe zij gerecht moet snijden en voorbereidt, want de collega moet haar goed aankijken en rustig praten. Hierdoor letten haar collega’s beter op hoe je feedback geeft en op je lichaamstaal en sfeer. Door Nienke leren haar werkgever ook beter communiceren naar het andere personeel.

Lees hier haar mooie AD-artikel over haar werk bij Hilton.

Ook is Nienke samen met Jobcoach Werkpad gefilmd op haar werk: Nienke laat zien dat het kan. Werken als kok bij Hilton.

Met hulp van Werkpad kan je zelfs een passende of droomwerk kunnen vinden en waarmaken. Daarnaast kan je samen met een Jobcoach wordt er gekeken naar hoe communicatie en samenwerking op de werkvloer verbeterd kan worden. De werkgevers en collega’s staan er meestal open voor een uitdagend samenwerking met dove / slechthorende medewerkers en ze leren hiervan heel veel van!