Projectyou2work voor en door dove en slechthorende jongeren, op naar jouw DROOMbaan!

Namens Projectyou2work ben ik geïnterviewd over mijn rol van buddy:

Waarom ben jij een buddy geworden bij ProjectYou2Work?

Eerder was ik ook een buddy en heb ik een slechthorende werkzoekende kunnen helpen in het vinden van een baan. Ik vind het heel leuk om werkzoekenden te ondersteunen met hun zoektocht naar een baan. De jongeren lopen tegen problemen aan op de arbeidsmarkt, zeker als ze net afgestudeerd zijn. Ik wil ze graag helpen en ondersteunen. Het is een mooi project waaraan ik graag werk.

Wat vind jij belangrijk als jouw rol van buddy?

Om de jongeren hun talenten & ambitie te helpen ontdekken en waarmaken op de arbeidsmarkt. Daarbij wil ik hen begeleiden bij wat nodig is in hun zoektocht naar leuke baan en hun loopbaanontwikkeling stimuleren. Mijn belangrijkste doel is dat de jongeren hun weg naar de arbeidsmarkt kunnen vinden, met plezier gaan werken en zich verder kunnen ontwikkelen en groeien met hun droombaan of carrière.

Wat ga jij samen doen met de jongeren?

Ik ga eerst kijken en beoordelen wie de jongeren zijn en wat ze nodig hebben voor hun begeleiding. Samen gaan we een stappenplan opstellen, kijken wat de jongeren zelfstandig kunnen doen en welke hulp zij daarbij nodig hebben. Ik kan mijn ervaringen en kennis delen en adviseren. Ook kan ik hulp aanbieden met het opstellen van hun competentieprofiel, als ze nog niet zeker weten wat ze willen bereiken en welke beroep daarbij past

Ben jij benieuwd wat projectyou2work voor jou kan doen? Kijk naar de website van grow2work.nl en volg Facebook-pagina Projectyou2work.