Bij het kennismakingsgesprek sprak Emre over hoe onzeker hij is met zijn sollicitatiepogingen, omdat hij geen enkele uitnodiging krijgt voor sollicitatiegesprekken. Daarmee twijfelt hij erg over de toekomst en of hij wel ooit een baan zal vinden. Met mijn feedback en een luisterend oor heb ik hem geholpen om de positieve kant van het solliciteren te bekijken. Geduld is belangrijk in het process van solliciteren. Hierdoor kreeg hij meer zelfvertrouwen en is hij het solliciteren op een andere manier gaan aanpakken.

Ik heb vooral feedback gegeven voor het aanpassen van zijn CV en de inhoud van zijn sollicitatiebrieven. Hij heeft de feedback goed opgepakt en is gemotiveerd en positief aan de gang gegaan. Het resultaat laat zien dat kleine dingen een groot verschil kunnen maken: hij heeft binnen anderhalve maand een baan gevonden!

Ik vind het geweldig dat ik Emre goed kon helpen met mijn feedback en zijn onzekerheden weg kon nemen. Ik ben trots dat Emre zijn droombaan gevonden heeft. Dat geeft zoveel voldoening en positieve energie voor mij. Daar doe ik het voor als buddy en als ondernemer.

Er is een leuke artikel over Emre en hoe hij het zelf ervaart met mijn hulp in zijn zoektocht naar zijn droombaan:

‘Ik ben Emre en ik ben slechthorend. Voor ik organisatie ProjectYou2Work heb aangemeld, zat ik alleen maar stressen dat ik geen werk heb. Ik werd vaak afgewezen door de bedrijven. Ik dacht dat ik GEEN TOEKOMST heb voor mezelf zonder werk. Maar toen ik dit project heb aangemeld, merk ik heel verschil!Ik heb vanuit organisatie buddy gekregen die ook doof is. Zij heet Claire. Hoe mooi is dat?! Ik kon goed opschieten met mijn buddy. Zij hielp mij wat ik echt nodig heb. Ik heb mijn CV kunnen herschreven en pimpen, natuurlijk ook motivatiebrief. Ik heb 3 sollicitatiegesprekken gehad en ik mag binnenkort starten als juridische administratief medewerker bij de rechtbank. Hoe mooi is dat?! Ik had het helemaal niet verwacht dat ik zo’n droombaan zou krijgen. Ik ben superblij!’

Lees hier een uitgebreid bericht via doof.nl: Doven en slechthorenden vergeten groep op de werkvloer