Training met het thema ‘sollicitatie’ voor de jongeren met een auditieve beperking.

Naast mijn werk als buddy, ga ik als trainer aan de gang bij het You2work met als doel om jongeren met sollicitaties te ondersteunen. Bij de training ga ik de jongeren helpen hun competentieprofiel op te stellen. Juist hun talenten en ambitie horen erbij in deze training, dat wil ik de jongeren leren om zelf te ontdekken. Hiermee kunnen ze hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid vergroten. Zo neem ik onzekerheid weg en laat ik zien hoe ze met zelfvertrouwen aan hun sollicitaties en loopbaanontwikkeling kunnen werken.

Op donderdag 12 november ga ik een leerzame training over sollicitatie geven. Aan bod tijdens de training komen vragen als: moet ik mijn
doofheid/slechthorendheid noemen bij een sollicitatie of niet? Hoe ziet een sterk cv eruit? En hoe kan ik LinkedIn inzetten om mijn netwerk te vergroten? Ook maakt ze je wegwijs in de voorbereiding van een sollicitatiegesprek en de elevator pitch: een korte en krachtige presentatie van jezelf.

Ik vind het erg leuk om de training in samenwerking met You2work te geven. Vooral wil ik jongeren stimuleren om zo zelfstandig mogelijk te solliciteren. Daarbij wil ik graag mijn eigen kennis en ervaring delen en op basis daarvan adviseren.