Stichting Raket is back, met toekomst plannen en het strijden voor inclusieve doelen in de maatschappij. Stichting Raket verbindt overheid, ondernemers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wil graag talenten en ambities van ‘arbeidsbeperkten’ benadrukken in plaats van hun beperkingen. Raket heeft lange tijd geen activiteiten of bijeenkomsten kunnen organiseren in verband met de coronamaatregelen. Daar gaat verandering in komen!

Woensdag 13 oktober heb een lunchbijeenkomst bijgewoond in Den Bosch met het bestuur en de bemanningsleden. Het is erg fijn om elkaar live te ontmoeten, kennismaken en weer bij te praten. Uiteraard is er een gebarentolk aanwezig, wat het ook heel prettig en makkelijk maakt om zo’n bijeenkomst te volgen. De lunch was heel goed verzorgd en iedereen heeft genoten.

Er is een nieuw bestuur gevormd en samen gaan wij  als team Raket zorgen voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen mag meedoen en waar mensen met een beperking gehoord worden. Bij deze bijeenkomst bespraken de volgende Raket Award, waarin inclusieve bedrijven geselecteerd worden voor hun inclusieve activiteiten voor mensen met een beperking op de arbeidsmarkt of de werkvloer. De Raket Award is bedoeld om bedrijven, die mensen met een arbeidsbeperking goede kansen bieden, te belonen. Hiermee wil Raket laten zien dat er bedrijven met goedwillende werkgevers bestaan, die graag medewerkers met een arbeidsbeperking een kans willen geven.

De vorige Raket Award werd inmiddels drie jaar geleden uitgereikt.  Toen heeft de Rabobank de Raket Award gewonnen, zij voldeden aan de meeste voorwaarden om winnaar te kunnen zijn. Wie volgt de Rabobank op met winst van de nieuwe Raket Award?

Om iedereen te laten ervaren hoe het is om talent met een beperking in dienst nemen, welke kansen en uitdagingen dat met zich meebrengt, organiseert Stichting Raket in November een bijeenkomst speciaal voor bedrijven en ondernemers. Informatie volgt binnenkort. Zie meer informatie: Stichting Raket.

De foto’s tijdens lunchbijeenkomst zijn gemaakt door fotograaf Mari Durieux van Caboom Studio.