Over deze site

Hieronder kan je meer lezen over waarom we deze site gemaakt hebben, en wie we zijn. Je kan ons altijd emailen met vragen en opmerkingen!

Claire Harrison (email me) View Claire Meijer's profile on LinkedIn

Ik ben Claire Meijer – Harrison en woon met mijn man Joost in Helmond. Ik ben doof en draag sinds mei 2012 een CI. In het 2005 – 2006 ben ik bijna anderhalve jaar werkloos geweest, ondanks een goede opleiding (MLO) en genoeg werkervaring als laborante. Tijdens het jaar dat ik werkloos was heb ik ondervonden dat bedrijven een doof iemand moeilijk of niet kunnen accepteren als werknemer. Ondanks dat ik hulp had van een loopbaanbegeleidster, was het moeilijk een baan te vinden. Hoe hard ik mijn best ook deed met het solliciteren, lukt het niet altijd om mensen te overtuigen dat je als dove prima kan werken.

Naar aanleiding van een kranten artikel en commentaar daarop ben ik op het idee gekomen een plek te maken op internet waar doven en slechthorenden kunnen vertellen over hun werkervaring. Op die manier kunnen andere horen hoe het is om te werken als dove. Hopelijk kunnen we zo aan de maatschappij laten zien dat doven ook goed kunnen functioneren! Daardoor ontstaat een website van klinktprima in het 2007.

Sinds 2017 ben ik zelfstandig ondernemer van klinktprima. Ik zet me in voor mensen met een auditieve beperking. Ik geef divers presentaties, begeleid mensen met het zoeken naar een baan en ik schrijf maandelijks mijn blogs over het toegankelijkheid en informatie over dove mensen en arbeidsmarkt.

Joost Meijer (email me) View Joost Meijer's profile on LinkedIn

Ik ben Joost Meijer, de man van Claire. Ik ben horend. Het leek mij een goed idee om Claire te helpen bij het idee om klinktprima te ontwikkelen. Vanuit mijn achtergrond (informatica) kon ik deze site zelf ontwikkelen. Als horende heb ik nooit een probleem gehad met de doofheid van Claire. Ik blijf me verbazen over de onwetendheid van werkgevers over mensen die doof of slechthorend zijn. Er wordt te vaak vooral geredeneerd vanuit beperkingen, in plaats vanuit kansen. Zonde!

Hopelijk wordt klinktprima een plek waar we kunnen laten zien dat doven en slechthorenden prima kunnen functioneren op de arbeidsmarkt!